Golf Updates & Nieuws

Schwab behoudt leiding, Detry zit hem op de hielen

Belg op zoek naar eerste overwinning

'Ik ben dit seizoen een paar keer eerder in deze positie geweest, maar het is mooi om hier deze week halverwege het toernooi er zo voor te staan. We zijn pas halverwege maar ik ben zeker tevreden over het spel tot nu toe', glom de 26-jarige Brusselaar na afloop van zijn uitstekende tweede ronde die maar liefst negen birdies telde. Omdat er ook drie keer een bogey op de kaart moest worden gezet tekende hij voor een omloop in 66 slagen, -11 in totaal.

'Ik begon direct met twee birdies. Dat is altijd lekker natuurlijk, het geeft je een soort kick-start van de ronde. Het is een baan waar je op alle par-5's wel birdie kan maken als je de bal goed van de tee krijgt en ik denk dat ik dat vandaag goed gedaan heb. Ik sloeg veel fairways, gaf mezelf veel birdiekansen en putte ook niet slecht. Dan kan je hier in deze omstandigheden - nul wind en goede greens - goed scoren en dat is wat ik gedaan heb', lachte hij een beetje om de ronde in zeven onder par die hem naar de top van het leaderboard bracht.

'Ik ben de afgelopen dagen vooral heel kalm gebleven en dat is ook wat de komende dagen nodig is om een kans te hebben. Wat gebeurt, dat gebeurt, maar als ik op deze manier verder speel is alles mogelijk.'

Met zijn -11 is de Belg in goed gezelschap: Ross Fisher, Danny Willett en Alex Noren staan ook op dat totaal en daarmee heeft het kwartet spelers een achterstand van slechts één slag op koploper Matthias Schwab die weliswaar een paar slagen toe moest geven op zijn openingsronde in 65 slagen, maar dankzij een 67 en een totaal van -12 wel zijn koppositie wist vast te houden.

Leaderboard

(De ronde van Thomas Detry is hole voor hole gevolgd op het twitteraccount van Golfers Magazine en is hier terug te lezen. Klik hier voor het verslag van de ronde van Joost Luiten)