Golf Updates & Nieuws

Winnen of naar huis

De groepswedstrijden in het WGC Matchplay zijn gespeeld en er zijn nog zestien spelers in de race. Vanaf nu is het winnen of naar huis.

De hoogst geplaatste spelers die nog in de race zijn voor de titel zijn Justin Rose (2), Rory McIlory (4). Francesco Molinari (7), Paul Casey (10) en Tiger Woods (13).

De publiekstrekkers van de eerste knockout-rondes zijn McIlory tegen Woods en Molinari tegen Casey.

De als vierde geplaatste McIlroy is in bloedvorm en blaakt van het zelfvertrouwen. Hij won zijn wedstrijden tegen Fitzpatrick, Harding en List overtuigend, maar krijgt in de knockout-fase een tegenstander van een ander kaliber: Tiger Woods.

Eerder liet Woods (13) de golffans met open mond achter door de bal op zijn knieën, met links en omgekeerde club uit de bosjes bij de hole te krijgen, in zijn derde partij kreeg hij het publiek in extase met een hole-out voor eagle op de par-4 dertiende in zijn wedstrijd tegen Cantlay.

Vervolgens werd hem ook nog de helpende hand toegestoken door Wise die won van Snedeker, zodat de voormalige nummer-1 van de wereld zijn groep won en de knockout-fase bereikte. 'Ik heb geluk gehad.'

Een andere klapper op zaterdag is de wedstrijd Francesco Molinari (7) tegen Paul Casey (10). De Italiaan liet weer eens zien hoe moeilijk hij in matchplay te verslaan is en won in zijn groep van Simpson, Olesen en Kodaira.

Hij mag nu aan de bak tegen Paul Casey, die na zijn winst in het Valspar Championship nog meer dan normaal met de borst vooruit op de baan staat. 'Ik speel echt lekker en probeer alleen zoveel mogelijk energie te sparen, want het was hard werken afgelopen zondag.'

Hieronder alle 8ste finales.

Bjerregaard (50) – Stenson (37)
McIlory (4) – Woods (13)
Kuchar (23) – Hatton (35)
Grace (40) – Garcia (26)
Leishman (17) – Oosthuizen (19)
HaoTong Li (36) – Kisner (48)
Molinari (7) – Casey (10)
Rose (2) – Na (57)

Leaderboard