Golf Updates & Nieuws

Van Dam vindt draai

Nederlandse door naar weekend in Founders Cup

Na afloop van de eerste ronde leek het er sterk op dat Anne van Dam het zwaar zou krijgen om het weekend nog te halen in Phoenix, waar ze deze week meedoet aan de Bank of Hope Founders Cup.

De nummer 64 van de wereld opende weliswaar met -1 over de eerste negen, maar na de turn ging het mis waardoor ze met een 74 (+2) van de baan stapte, ruim (111e) aan de verkeerde kant van de cutline. 

In de tweede omloop tapte ze echter uit een heel ander vaatje en liet ze Amerika zien waarom ze in Europa zo snel een fenomeen werd. 

Ze raffelde de tweede ronde af in slechts 66 slagen. Na drie birdies op de eerste vier holes was de schade van de eerste ronde al volledig weggepoetst, en ook daarna ging Van Dam gewoon verder met goed spelen en scoren. Na birdies op acht, vijftien en zestien stopte de teller op een dagscore van zes onder par waardoor ze zich alsnog en ruim voor het weekend plaatste.

Als gedeeld 43ste, met een score van -4, is de achterstand op de kop van het veld groot (-12), maar voor de Nederlandse resten nog twee dagen om verder te stijgen op het leaderboard. Met haar 66 van de tweede dag heeft ze nadrukkelijk laten zien dat dat absoluut tot de mogelijkheden behoort. 

Leaderboard