Golf Updates & Nieuws

Van Dam opnieuw sterk

Nederlandse schuift verder op in Amerika

Koploper Yu Liu is met een score van -19 weliswaar ruimschoots uit beeld, na weer een goede ronde heeft Anne van Dam ineens zicht op de top-10 van de Founders Cup in Phoenix.

Na een eerste ronde in 74 slagen is alleen dat vooruitzicht al buitengewoon knap te noemen. De Nederlandse nummer 1 herstelde zich vrijdag met een 66 goed van dat moeizame begin, en deed daar met een 67 op zaterdag nog een schepje bovenop.

Van Dam leverde maar één slag in (op de par-3 zesde) maar won er genoeg om opnieuw te stijgen in het klassement. In een ronde met zeventien greens in regulation won ze slagen op een en zeven voor de turn, om na de turn echt door te trekken met birdies op elf, dertien, vijftien en zeventien in een bogeyvrije back-nine.

Met nog een ronde te gaan staat de inwoonster van Orlando met een score van negen onder par op de gedeeld 31ste plaats waarmee het gat tot de top-10 nog maar vier slagen is. Dat lijkt veel, maar met nog een goede ronde kan het Amerikaanse seizoen misschien wel heel goed beginnen.

Leaderboard