Golf Updates & Nieuws

Van Dam opnieuw op pole-position

Nederlandse nummer 1 kansrijk naar laatste ronde

Met nog achttien holes te gaan heeft Anne van Dam zichzelf opnieuw in een uitstekende positie gespeeld om in die slotronde mee te doen om de overwinning. Dankzij een ronde in 63 slagen, de beste score van het toernooi, steeg ze van de tiende naar de gedeeld eerste plek.

Het liep als een trein voor de Arnhemse, in de tweede ronde van het ActewAGL Canberra Classic. Op de baan van Royal Canberra leverde Van Dam geen enkele slag in en maakte ze maar tekende ze wel voor maar liefst acht birdies om tot een dagscore van -8 te komen, goed voor -11 in totaal.

Vooral de front-nine van de drievoudig winnares waren uitstekend. Dankzij birdies op een, twee, zes, zeven, acht en negen raffelde ze de front-nine af in slechts 29 slagen en slechts weinigen hadden daar een antwoord op.

'Het was eigenlijk heel gemakkelijk golf vandaag, zeker op de front-nine, bijna elke bal die ik sloeg was perfect. Ik heb mezelf ook op de back-nine genoeg kansen gegeven maar die gingen er net niet in', reageerde een zichtbaar blije Van Dam voor de camera's van de LET.

Naast Van Dam staat ook Katja Pogacar op -11, en met -10 staat ook Booth heel kort, net als de Belgische Manon de Roey die met -9 nog alle kans heeft haar eerste overwinning te boeken. 

Wat Van Dam betreft zal van dat laatste geen sprake kunnen zijn en de papieren van de Nederlandse zijn ook goed te noemen. Als enige van de speelsters hoog op het leaderboard wist ze al eerder te winnen op het hoogste niveau. 

Leaderboard