Golf Updates & Nieuws

Van Dam op het nippertje door

Tweede cut op rij voor Nederlandse op LPGA

Het had weinig gescheeld of Anne van Dam had een vrij weekend gehad in Amerika. Pas op de laatste hole van de dag stelde ze een plaats in de tweede helft van het toernooi veilig dankzij een birdie op de par-4 achttiende.

De eerste helft van het toernooi verliep niet geheel vlekkeloos voor de Nederlandse nummer 1. Zowel op donderdag als op vrijdag kwam ze snel onder par, maar beide dagen kon ze die lijn niet tot het eind doortrekken.

In de eerste ronde van de Kia Classic opende Van Dam sterk met twee birdies op de eerste drie holes, maar eindigde ze toch boven par (+1) dankzij drie late bogeys, waarvan twee op par-5 holes.

De tweede ronde was van hetzelfde laken een pak. Na acht holes stonden er drie birdies en vijf parren achter haar naam, maar opnieuw maakte ze water op weg naar het clubhuis: bogeys op negen, elf en zestien en zelfs een dubbele bogey op de par-4 dertiende.

Dankzij twee late birdies (vijftien en achttien) eindigde Van Dam de dag met hetzelfde totaal als waarmee ze deze begon en haar +1 was precies genoeg om als nummer 68 door te mogen naar het weekend.

Leaderboard