Golf Updates & Nieuws

Terreinverlies Luiten door onwillige putter

Johnson ruim op kop in Mexico

Werkte de putter in de tweede ronde van harte mee - Luiten miste niets binnen drie meter - op de derde dag van het World Golf Championship, viel er tot zijn frustratie juist niets. Als de Nederlander al in beeld kwam vanuit Mexico, dan was dat hoofdschuddend na wéér een gemiste putt.

'Een frustrerende dag waarop geen putt viel', zei hij erover op zijn eigen website. 'Het was echt zo’n dag dat eigenlijk niets lukte en ook niets echt mee zat.'

De dag begon met een birdie nog goed voor de Nederlandse nummer 1, maar daarna zat er weinig tot niets mee. Korte putts vielen niet, hole 6 leverde een drieputt op, en ook vanaf de tee was het allemaal niet scherp genoeg.

Het resulaat? De top-10, die na 36 holes zo dichtbij was, lijkt na een ronde in drie boven par (74) niet meer haalbaar, al zal Luiten - in gezelschap van Matt Kuchar (die zelfs niet verder kwam dan +8 op de derde dag) en Haotong Li - er alles aan doen weer te klimmen op het leaderboard.

Dat zal ook de opdracht zijn waar Rory McIlroy mee de baan in gaat, maar de nummer 2 van het klassement doet dat in de wetenschap dat koploper Dustin Johnson met -16 een ruime marge heeft ten opzichte van hemzelf (-12) en de rest van het veld.

Tiger Woods deed opnieuw iets opmerkelijks, al was het na de spectaculaire bunkerslag van vrijdag, nu een stuk minder hoogstaand. Voor het eerst in 22,640 holes (en meer dan driezuidend dagen) had hij maar liefst vier putts nodig om de bodem van de cup op de par-5 vijftiende te vinden, en om het nog wat erger te maken, maakte hij op de zestiende hole direct een drieputt. Hoewel Woods wel onder par rondging (-1) en met -6 nog bij de beste tien staat, zijn zijn kansen op de zege verkeken.

Leaderboard