Golf Updates & Nieuws

Teleurstellend slot Van Dam

Nederlandse zakt weg in laatste ronde

Om te zeggen dat ál het goede werk van de tweede en derde ronde voor niets was geweest, gaat te ver, maar dat Van Dam op de laatste dag van de Bank of Hope Founders Cup een kans op een topnotering liet liggen, is een feit.

Na een tweede en derde ronde in 66 en 67 slagen was Van Dam flink opgeschoven op het leaderboard, en had ze met nog zo'n goede ronde de top-10 in het vizier.

Wat op vrijdag en zaterdag allemaal goed ging, ging op zondag echter allemaal mis. Ze vond weliswaar vaker de fairway, maar miste meer greens en had tot overmaat van ramp ook nog eens meer putts nodig.

Direct vanaf het begin van de ronde leverde de meervoudig LET-winnaar in. Voor de turn leverde ze vier slagen in dankzij bogeys op twee en drie en een dubbele bogey op de par-4 achtste. Na de turn waren er opnieuw twee bogeys (op twaalf en vijftien) maar waren er ook twee birdies (op veertien en zestien) waardoor de schade beperkt bleef tot een dagttotaal van +4.

De 76 was echter genoeg om flink weg te zakken in het klassement. In plaats van een lonkende topnotering moest Van Dam met -5 genoegen nemen met een gedeeld 69ste plaats, zeventien slagen achter winnaar Jin Young Ko.

Einduitslag