Golf Updates & Nieuws

TaylorMade Spider X putters: meer focus

TaylorMade viert het tienjarig jubileum van de baanbrekende Spider putter met een nieuw familielid: de Spider X.

Het design van de Spider putters, met de twee opvallende 'uitlaten' die het meeste gewicht achterin het clubhoofd plaatsen, staat garant voor een hoog traagheidsmoment (MOI) en dus veel stabiliteit als je de sweetspot mist.

En dat laatste gebeurt vaker dan je denkt, ontdekte TaylorMade na bestudering van meer dan tienduizend putts van vier meter. Volgens de producent raken golfers de bal in 66 procent van de gevallen richting de teen omdat de positie van een voorwerp varieert als je er vanuit een andere hoek naar kijken (bewegingsparallax).

Om dit probleem aan te pakken, ontwikkelde TaylorMade voor de Spider X een nieuw oplijnsysteem: True Path.

Het 'X'-vormige oplijnteken op het clubhoofd zou zorgen voor betere visuele perceptie, een beter swingpad en meer focus, zodat je meer putts in het midden van het clubblad raakt.

De Spider X heeft een gestroomlijnder design dan de Spider Tour en Spider Mini putters. Ook is er meer gewicht aan de zijkanten geplaatst (36 in plaats van 30 procent), waardoor hij nog stabieler is. Het zwaartepunt ligt 37 mm diep, wat drie keer dieper is dan bij een traditionele bladeputter.

Om het swinggewicht te optimaliseren voor jouw stroke, kun je kiezen voor gewichten van aluminium (2 gram), staal (6 gram) en wolfraam (12 gram).

De Pure Roll insert is twee millimeter dikker dan in het verleden en gemaakt van surlyn (80 procent) en aluminium (20 pocent). Volgens de makers zorgt dat voor een beter geluid, meer gevoel en consistentere rol van de bal.

Hij is voorzien van twaalf groeven die in een hoek van 45 graden staan en de bal snel en het rollen krijgen. Het gevolg: betere afstandscontrole.

De Spider X is verkrijgbaar in koper/wit of navy/wit, zowel rechts- als linkshandig en in lengtes van 33, 34 en 35 inch.

Prijs: € 349,-

www.taylormadegolf.com