Golf Updates & Nieuws

Sterke tweede ronde Luiten

De Nederlandse nummer 1 gaat met goede perspectieven naar het weekend in Abu Dhabi

Het weekend begint vroeg in de golfstaat waar de eerste wedstrijd van de desert swing al op zaterdag afloopt in verband met de achtste finales van de Asian Cup. Een goede finish in het rijk gedoteerde toernooi zou het seizoen van de Nederlander een mooie kickstart kunnen geven: een eindklassering bij de beste vijftien is zomaar goed voor tachtigduizend euro en een flink aantal punten voor de wereldranglijst in de eerste wedstrijd van de Rolex Series van het seizoen.

Zo ver is het nog niet, maar Luiten is halverwege de wedstrijd in elk geval goed op weg. Na een eerste ronde in 69 slagen (-3) tekende hij op de tweede dag voor een 68 (-4). Zowel op de par-5 tweede als op de par-4 derde won Luiten een slag op een verder foutloze eerste negen. Na de turn won de zesvoudig Tourwinnaar direct weer een slag op de 532 meter lange par-5 tiende en dankzij zeven parren en een tap-in birdie op de par-5 achttiende bleef Luiten de hele dag foutloos.

Waar zijn score van zeven onder par hem aan het eind van de dag precies zal brengen, is nog afwachten. Het grootste deel van de middaggroep was nog in de baan toen Luiten binnenkwam, maar met -7 heeft hij de top-10 zeker nog in het zicht voor de tweede helft van het toernooi.

Leaderboard