Golf Updates & Nieuws

Ping G410 ijzers: kleiner, sneller, makkelijker

De G410 heeft minder offset en een iets korter clubhoofd dan zijn voorganger, terwijl de balsnelheid en vergevingsgezindheid verbeterd zijn.

Met de G-ijzers heeft Ping de laatste jaren standaard een van de meest vergevingsgezinde en best verkopende game-improvers in huis, dus is het knap dat ze elke generatie toch weer iets weten te verbeteren.

Bij de G410 hebben ze meer vergevingsgezindheid in een kleiner clubhoofd weten te krijgen. 'Het is een strak ontwerp met minder offset en significant meer stabiliteit in vergelijking met de G400', aldus Ping CEO John K. Solheim.

Met veel lengte, maximale vergevingsgezindheid, een goed gevoel en een aantrekkelijk design is de G410 interessant voor een enorme doelgroep: hoge, mid en zelfs single handicappers.

De achterkant van het clubhoofd is flink aangepast. De Custom Tuning Port (een kunststof insert in de zool) is verdwenen, zodat het clubblad flexibeler gemaakt kon worden. Het fungeert als een soort springplank en stuurt de bal na impact hoog en met veel snelheid weg.

Om het gevoel, geluid en vibraties te controleren zit er nu een laag van aluminium en kunststof in de ruimte achter het clubblad.

Nieuw is ook de toevoeging van gewichten van wolfraam in de teen en in de hosel. Door deze zo ver mogelijk uit elkaar te plaatsen is het traagheidsmoment of moment-of-inertia toegenomen met 8 procent ten opzichte van de G400.

In normale taal: als je bal op de hiel of de teen raakt, blijft het clubhoofd stabieler en vliegt je bal rechter en verder dan hij zou doen bij een clubhoofd met een lager MOI.

Zoals gezegd is die extra stabiliteit verpakt in een kleiner pakketje. De clubhoofdenn van de G410 zijn in vergelijking met hun voorgangers 3 procent korter en hebben 10 procent minder offset (dat is de mate waarin het clubblad achter de shaft zit). Ook de toplijn lijkt wat dunner geworden.

Het is een look die de betere golfer zeker zal aanspreken, terwijl je hier toch echt te maken hebt met een zeer vergevingsgezinde midsize game-improver.

Prijs (per ijzer): € 150,- (staal), € 162,- (ijzer)

www.ping.com