Golf Updates & Nieuws

Nederlanders in staart klassement

Van de drie Nederlanders die in Kenia van start gingen, deed Maarten Lafeber het met een 62ste plaats het minst slecht. Onze 'halve' landgenoot Johannes Veerman deed met een 17de plaats betere zaken.

Daan Huizing (+3) haakte met een gemiste cut als eerste af, gevolgd door Darius van Driel die voor zijn derde ronde 80 (+9) slagen nodig had en in de slotronde niet meer van start ging. Hij werd 79ste.

Maarten Lafeber speelde wel vier ronden, maar met twee keer een 72 (+1) kon hij in het weekend geen potten breken. Hij leverde zelfs nog wat in en een  62ste plaats (+2) bleek het hoogst haalbare.

Johannes Veerman (foto) had het vizier beter op scherp staan, al zag het daar in eerste instantie niet naar uit. De Amerikaan met Nederlandse roots begon donderdag dramatisch met een 76 (+5), maar herstelde zich een dag later ijzersterk met een 65 (-6).

In het weekend voegde hij hier nog twee keer een 68 aan toe, zodat hij uiteindelijk tekende voor een totaal van -7 een een gedeeld 17de plaats.

De winst in het Magical Kenya Open was voor Guido Migliozzi. De 22-jarige Italiaan veroverde zijn tourkaart afgelopen najaar via de Qualifying School en speelde pas zijn 14de wedstrijd op het hoogste niveau, maar had geen last van zenuwen.

'Ik hou van de druk', zei hij na een afsluitende 69, waarbij het met parren op zijn laatste zes holes de concurrentie net een slag achter zich wist te houden (-16) 'Het is verslavend, al die mensen en die camera's. Ik ben blij dat ik onder druk mijn kleine voorsprong heb kunnen vasthouden.'

Leaderboard