Golf Updates & Nieuws

Mooie cheque Veerman in Maleisië

Nederlander net naast podium

Een twaalfde plaats in het World Super 6 én een twaalfde plaats in hetzelfde toernooi in 2017 waren tot nu toe de hoogste klasseringen voor de Nederlander met de dubbele nationaliteit. Op de Asian Tour, zijn thuiscircuit eindigde hij al eens op het podium, maar op de European Tour kwam hij nooit zo ver als de vierde plaats van dit weekend.

Na een voorzichtig begin van de week (72) schoof Veerman elke dag een beetje op. Hij maakte een 69 op dag 2, een 69 op dag 3 en tenslotte een foutloze 66 op dag 4 om ruim de top-10 binnen te komen. Met een score van -12 kwam hij net te kort om mee te doen om de overwinning, maar dankzij de goede €130.000,- die hij bij mag schrijven op zijn rekening is zijn kaart voor de Asian Tour voor volgend jaar alweer zeker en wie weet wat er nog meer in zit in Europa, aangezien hij ook op de startlijst staat voor het Indian Open dat over twee weken wordt gespeeld.

De ontknoping van het toernooi werd een heel bijzondere. Het was al spannend tussen de laatste overgebleven spelers op de baan toen de weergoden besloten een duit in het zakje te moeten doen.

Terwijl Elvira en Hend halverwege de laatste hole waren brak een enorme regenbui los die het spelen nagenoeg onmogelijk maakte, om dat niet veel later met een hevig onweer echt te doen.

Waar de organisatie hoopte het spel nog net binnen te brengen, bleek dat niet alleen onmogelijk, er werd ook onverantwoord lang gewacht met de beslissing. Het rommelde al behoorlijk toen Elvira in de backswing van zijn chip naar de green werd opgeschrikt door een enorme klap pal boven de achttiende. Met de spelers al op de laatste green ging alsnog de toeter ten teken dat het spel werd stilgelegd.

Toen na een lange onderbreking de spelers terugkeerden op de laatste green, bleek het drama nog niet volledig op. Elvira maakte de lange putt die hij door de donderslag overhad waardoor een verlenging noodzakelijk werd en zich de gekke situatie voordeed dat beide spelers na de laatste putt toch nog maar even naar de drivingrange gingen voor een warming-up.

Scott Hend bleek uiteindelijk het warmst én het gelukkigst. Zijn drive op de eerste extra hole raakte een boom maar eindigde desondanks op de fairway, waar Elvira de bunker vond. Ook de tweede slag van de Australier raakte een boom, maar het stond een birdieputt én de zege alsnog niet in de weg. Al na één extra hole trok Hend de wedstrijd definitief naar zich toe.

Voor de drie Belgen die het weekend haalde was er op zondag enig eerherstel, al schoten ze daar in het klassement weinig mee op. Pieters, Detry en Colsaerts hadden op zaterdag een collectieve off-day en zagen met rondes in 78, 76 en 78 een topnotering uit beeld verdwijnen en moesten uiteindelijk genoegen nemen met de plaatsen 41, 55 en 66. 

Einduitslag