Golf Updates & Nieuws

Mitchell verrast met winst in Honda Classic

Brooks Koepka en Rickie Fowler lagen op de loer, maar het was de onbekende Keith Mitchell die de Honda Classic op zijn naam schreef. Het is zijn eerste titel.

Stel, je lig op de 72ste hole van de Honda Classic keurig in regelation op de green en hebt aan twee putts voldoende om je in een play-off te spelen. Niet slecht als je pas voor het tweede jaar op de PGA Tour speelt en als professional nog nooit hebt gewonnen.

Maar hoeveel kans heb je eigenlijk op je eerste titel als je het vervolgens tegen Brooks Koepka (66) en Rickie Fowler (67) moet opnemen?

Keith Mitchell, de nummer-162 op de wereldranglijst, deed de kansberekening en besloot het niet op een rechtstreeks treffen met de twee top-10 spelers aan te laten komen. Hij maakte de birdieputt van vijf meter voor een 67 en een totaal van -9 en trok een lange neus naar zijn achtervolgers.

Het was een putt voor 1,25 miljoen dollar en bijna honderd plaatsen winst op de wereldranglijst.

In 2017 had de 27-jarige golfer uit Tennessee een putt van de dezelfde lengte op de slothole van het seizoen van de Web.com Tour om zijn kaart voor de PGA Tour te verdienen.

Hij mistte.

'Dat gevoel wilde in vandaag niet hebben', zei Mitchell na zijn winnende putt op de lastige Champions Course van PGA National. 'Ik wilde voelen hoe het aan de andere kant was.'

Nu weet hij hoe het is op een winnaar op de PGA Tour te zijn.

Fowler wachtte hem op en feliciteerde hem. 'Dit is een moeilijke baan en het is niet makkelijk om hier te winnen, zeker niet voor de eerste keer. Het is cool dat hij die putt maakte.'

Leaderboard