Golf Updates & Nieuws

Mickelson grijpt net mis

Adam Long wint voor het eerst op hoogste niveau

Eén slag kwam Phil Mickelson donderdag te kort om het seizoen te beginnen met een 59 en dat was precies ook de slag die hij zondag te kort kwam om een play-off af te dwingen. 

Bijna het hele toernooi stond de routinier soeverein aan de leiding, maar uiteindelijk stond leftie toch met lege handen nadat landgenoot Adam Long in de slotronde langszij kwam.

Long, al negen jaar pro maar pas voor de zesde keer aan de start in een wedstrijd van de PGA Tour, speelde een uitstekend weekend en hield op de back-nine op zondag prima stand tegen de gelouwerde Mickelson. Vier birdies op de back-nine - waarvan één op de afsluitende par-4 achttiende, leverde hem een score op van -26 en dat was precies genoeg om Mickelson (-25) van zich af te houden.

'Ik speelde de hele dag een beetje een bijrol, iedereen was voor Phil of Hadwin (T2) terwijl ik er maar een beetje bijliep. Ik bleef gewoon mijn ding doen en had niets te verliezen verder. De eerste twee birdies van de dag zorgden ervoor dat ik een stuk rustiger werd. Vanaf dat moment vertelde ik mezelf dat ik erbij hoorde, dat ik mee kon doen om de overwinning.'

Einduitslag

Asian Tour

Er stonden grote namen op de startlijst van het Singapore Open, maar de wedstrijd van de Asian Tour werd niet gewonnen door een grote naam als Casey, Garcia of Fitzpatrick, maar door de man met letterlijk de grootste naam: Jazz Janewattananond.

De Thai eindigde het sterk bezette toernooi met een 65 en stak daarmee het complete veld voorbij. Met -18 bleef hij de Japanner Fujimoto en Paul Casey twee slagen voor. De zege voor Jazz leverde hem niet alleen een dikke cheque op, hij plaatste zich voor The Open door een van de beschikbare startbewijzen op te eisen én hij stormde de top-100 van de wereldranglijst binnen waar hij deze week als nummer 74 net voor Joost Luiten staat.

Johannes Veerman eindigde op de gedeeld 24ste plaats. De Nederlandse Amerikaan speelde drie van de vier rondes onder par en eindigde daardoor met -4 in de middenmoot.

Einduitslag