Golf Updates & Nieuws

McIlroy op kop, Luiten haakt aan

In het WGC Mexico Championship leidt Rory McIlroy de dans na een openingsronde in 63 slagen (-8). Joost Luiten eindigde met birdie-birdie en staat gedeeld 25ste (par).

De Nederlander vond het lastig spelen met een stevige wind en de geonduleerde greens van de smalle Chapultepec Golfclub. Op hole vijf en negen moest hij een slag inleveren en de birdies bleven lang ongrijpbaar.

Op zijn laatste twee holes kreeg Luiten toch nog de beloning. Op zeventien en achttien sloeg hij een wedge op drie, vier meter en maakte hij de birdieputt. 'Dat is lekker eindigen en level par (71) is een score waar ik mee verder kan', liet hij op zijn website weten.

Luiten begint zijn tweede ronde op de gedeeld 25ste plaats (par), in goed gezelschap van onder andere Tiger Woods, Francesco Molinari, Rickie Fowler en Paul Casey.

Er is deze week trouwens geen cut, waar vooral Phil Mickelson blij mee zal zijn. Lefty maakte net als Luiten twee birdies, maar moest daarnaast maar liefst acht bogeys en een double bogey noteren. Met een 79 (+8) houdt hij alleen Sanghyun Park achter zich (80).

Dat er op de smalle, maar niet extreem lange baan hooglandbaan goed gescoord kan worden bewees Rory McIlroy. De Noord-Ier komt de laatste weken vooral in de pers met zijn uitspraken dat de Europese Tour geen prioriteit heeft, maar liet gisteren zijn clubs spreken. Hij maakte een eagle, zeven birdies en een bogey voor een 63 (-8).

Hij was echter niet de enige die zijn afstanden keurig onder controle had (je slaat op hoogte zo'n tien procent verder): Dustin Johnson bleef keurig in het spoor met een foutloze 64 (-7) en Justin thomas en Matt Kuchar delen de derde plaats (-5).

Leaderboard