Golf Updates & Nieuws

Luiten sluipt richting top-10

Lang zag het er naar uit dat Joost Luiten de laatste ronde in zou gaan met een iets grotere achterstand op de top-10, maar een sterk slot bracht hem juist dichterbij.

Toegegeven, de winst was minimaal, maar tot een paar holes voor het einde leek de Nederlander naar beneden te bewegen na een ronde met meer bogeys (3) dan birdies (2). Luiten won slagen op de par-4 derde en de par-4 zesde, maar leverde in op de par-4 vijfde, negende en zestiende waardoor hij boven par aan de laatste twee holes begon.

Dat wilde de nummer 118 van de wereld duidelijk niet op zich laten zitten: zowel de par-4 zeventiende als de par-5 achttiende won hij een slag om alsnog onder par het fraaie clubhuis binnen te stappen.

Na rondes in 69, 68 en 71 slagen staat Luiten met nog achttien holes te spelen op de gedeeld twaalfde plaats, één plekje hoger dan na de tweede ronde en met maar één slag achterstand op de top-10.

Koploper Shane Lowry zag zijn voorsprong weer wat groter worden na de teleurstellende 70 van donderdag. Zelf tekende hij voor een ronde in vijf onder par, terwijl zijn meest nabije belagers niet verder kwamen dan een 69 (Sterne) en een 75 (Oosthuizen). Met -17 heeft de Ier drie slagen voorsprong op Sterne en vijf op de nieuwe nummer drie, Ian Poulter.

Leaderboard