Golf Updates & Nieuws

Luiten levert stevig in

In de laatste twee ronden van het Valero Texas Open kwam Joost Luiten slecht uit de startblokken en dat kon hij op de slotdag niet meer repareren.

De Nederlander ging het weekend in als 36ste maar liep zaterdag meteeen achter de feiten aan met een double bogey op zijn eerste hole. Luiten bleef naar eigen zeggen 'geduldig' en werd hiervoor beloond met birdies op hole zeven en veertien en een chip-in eagle op de laatste hole, zodat de schade beperkt bleef met  een 70 (-2).

Op zondag was de start echter zo dramatisch dat hij deze niet meer kon repareren. Luiten startte op hole tien en moest meteen twee bogeys en een triple bogey noteren. Dat haalt de wind behoorlijk uit de zeilen.

Op hole veertien, zeventien en twee wist hij nog birdies te maken, maar hij moest op zijn tweede negen ook nog twee keer een slag inleveren, zodat de teller pas na 76 slagen stopte (+4).

Hierdoor kelderde de Bleiswijker 23 plaatsen in het klassement en zat er niet meer in dan een 63ste plaats (-1).

De winst in het Valero Texas Open ging uiteindelijk naar de Canadees Corey Conners (-20), die met een afsluitende 66 de routiniers Charley Hoffman (67) en Ryan Moore (64) op afstand wist te houden. Conners plaatste zich voor het toernooi via de monday qualifier en het was zijn eerste overwinning op de PGA Tour, wat vooral bij  mevrouw Conners tot ongeloofd leidde (zie video).

Leaderboard