Golf Updates & Nieuws

Luiten laat zich zien

Nederlander nadert top-10 in World Golf Championship

Het 'laten zien' moet vooral figuurlijk worden opgevat, want de regie negeerde Luiten opnieuw volledig, op de tweede dag van de wedstrijd in Mexico. Er is echter goede hoop dat de Nederlander dit weekend wél in beeld komt, tenminste, als hij doorgaat met wat hij gisteren deed: goed spelen en stijgen op het leaderboard.

Eén slagje slechts is het verschil tussen de top-10 en de huidige klassering van Luiten. De inwoner van Belgie kan uitstekend uit de voeten op de smalle baan van  Chapultepec GC waar een goede ligging key is om een kans te hebben de hole goed af te ronden.

Vanaf de tee was Luiten prima op de tweede dag, maar het waren vooral zijn ijzers naar de green die van hoge kwaliteit waren. Vaak sloeg hij zijn bal slechts een paar foot van de vlag, en een enkele keer zelfs slechts maar een paar inches; zo sloeg hij op de par-3 derde bijna een ace voor hij tekende voor een birdieputt van slechts 11 inch.

Niet alleen de approaches waren goed, Luiten raakte ruim 83% van de greens in regulation, ook zijn putten was van hoog niveau, zo miste hij tijdens zijn hele ronde geen enkele putt van binnen de drie meter.

Het leverde Luiten alles bij elkaar een uitstekende score op aan het eind van de tweede dag. De front nine (Luiten begon op hole 10) waren met een birdie en een bogey nog weinig opvallend, maar direct na de turn stapte de Nederlander op een birdietrein: tien, elf, twaalf en dertien leverden een slag winst op. Een bogey op de par-4 vijftde (gemiste green) zette de trein stil, maar dankzij een birdie op de par-4 achttiende tekende Luiten uiteindelijk voor een fraaie 67 waardoor hij van de 25ste naar de 13e plaats steeg. Met een totaal van vier onder par staat hij slechts één slag buiten de top-10 en ook maar drie slagen van de top-5, al is leider Dustin Johnson met -11 al ver weg.

De mannen die hoger dan Luiten op het leaderboard staan vormen samen een fraai affiche. Johnson staat op kop, op twee slagen gevolgd door Rory McIlroy en Matt Kuchar, die op hun beurt weer twee slagen voorsprong hebben op Sergio Garcia en Tommy Fleetwood. De Engelsman begin zijn ronde met twee eagles maar kreeg desondanks niet de slag van de dag op zijn naam. Die eer was weggelegd voor Tiger Woods, en het moet raar lopen wil de Amerikaan aan het eind van het jaar niet ook meedingen naar de slag van het jaar met zijn onwaarschijnlijke bunkerslag op de slothole op weg naar een rondje 66 en de gedeeld achtste plaats.

Leaderboard