Golf Updates & Nieuws

Luiten enige Nederlander in Dubai Desert Classic

Lafeber, Besseling en Verlaar grijpen naast startbewijs

De kans dat de Nederlandse nummer 1 gezelschap zou krijgen in Dubai was klein. Slechts drie startbewijzen lagen er klaar in het tweedaagse kwalificatietoernooi dat onderdeel uitmaakt van de Mena Tour voor een veld met 120 man op de startlijst met daarin ook spelers als Marcel Siem en Alejandro Canizares.

Maarten Lafeber deed het van de drie landgenoten het beste. De routinier kwam twee keer tot een 73 en eindigde met een totaal van +2 op de 33ste plaats, één slag voor Wil Besseling die na een 76 in de eerste ronde knap terugkwam met een 71, maar met +3 ook ruim misgreep. Pierre Verlaar Jr tenslotte ging rond in negen boven par en moest daardoor genoegen nemen met de 76ste plaats.

Calum Shinkwin, Victor Riu en Marc Warren deden het met -12, -11 en -10 het beste en mogen zich opmaken voor de sterk bezette wedstrijd van de Europese Tour.

Joost Luiten kan de eerste dag rustig aan doen om op tijd op de eerste tee te zijn. Na zijn derde plaats in Abu Dhabi start hij donderdag om 11.40 terwijl hij vrijdag, samen met Edoardo Molinari en Sam Brazel om 07.20 vanaf hole tien de baan in gaat.

Volledige startlijst en starttijden