Golf Updates & Nieuws

Kisner is de matchplaykoning

Vorig jaar moest hij in de finale van het WGC Dell Match Play het hoofd nog buigen tegen Bubba Watson, maar dit jaar was Kevin Kisner de 'last man standing'.

Kevin Kisner is dol op matchplay. Hij is geen longhitter maar heeft het karakter van een pitbull en geeft nooit op. Daarnaast is hij een van de beste ballstrikers van de tour.

In de halve finale stuurde hij een andere geweldige ballstriker naar huis: Francesco Molinari. De Italiaan had sinds de Ryder Cup meer dan tien matchplaywedstrijden op rij gewonnen, maar moest op de slothole zijn meerdere erkennen in Kisner (1-up).

De Amerikaan hield het gaspedaal vervolgens stevig ingedrukt en was in de finale met 3&2 te sterk voor veteraan Matt Kuchar (die de wedstrijd ervoor pas op de slothole verrassing Lucas Bjerregaard opzij had gezet).

Vorig jaar probeerde Kisner  na zijn halve finale in een uur zijn complete pre-wedstrijdroutine door te werken, wat niet te doen was. Dit keer nam hij een douche, ontspande zich, sloeg twintig ballen en won de finale overtuigend.

'Blij dat hij er afgelopen jaar op Le Golf National niet bij was', twitterde Lee Westwood eerder al over Kisner. En inderdaad: de Amerikaan had zich beslist thuis gevoelt op de lastige Ryder Cup-baan bij Parijs.

'Maar ik speelde niet goed in de Play-Offs en gaf Jim Furyk geen reden om me een wildcard te geven', reageerde Kisner eerlijk.

In plaats daarvan ging Furyk voor Phil Mickelson die geen enkel punt wist binnen te halen. 'Tja, achteraf had hij wel voor mij moeten kiezen', grinnikte Kisner gisteren.

Waarschijnlijk heeft captain Tiger Woods al een plekje voor hem gereserveerd in de komende Presidents Cup en ik durf er wel een paar euro's op te zetten dat we Kisner ook in de Ryder Cup van 2020 zullen tegenkomen.

In de 'troostfinale' won Francesco Molinari met 4&2 van Lucas Bjerregaard.

Uitslagen