Golf Updates & Nieuws

Indrukwekkend slot Luiten in Mexico

Enorme sprong klassement Nederlander na birdiefeest op backnine, Johnson is oppermachtig

Een matige derde ronde leek een topklassering in het eerste World Golf Championship van het jaar in de weg te zitten, maar dankzij een geweldige laatste ronde, eindigt de Nederlander alsnog hoog op het leaderboard in Mexico.

Aan het begin van de ronde zag het daar niet direct naar uit. Spelend met Kuchar en Haotong Li begon de Zuid-Hollander met drie parren en een bogey om nog wat in te leveren in het klassement.

Vanaf dat moment echter verandere alles: Luiten trapte het gas in en hield het pedaal bijna non-stop diep ingetrapt. Fairways werden gevonden, moeilijk weggestoken vlaggen werden gevonden, putts rolden in de hole. Keer op keer op keer.

Dankzij birdies op de vijfde, de zesde en de negende hole bereikte hij de turn onder par, en na de turn ging hij onverdroten door met het maken van birdies. Tien, elf,twaalf, veertien, vijftien en zestien leverden een slag winst op waardoor Luiten maar bleef stijgen. Een jammerlijke bogey op de par-4 achttiende na een net gemiste green was een klein smetje, maar de 64 (-7) was ronduit indrukwekkend.

Met een totaal van acht onder par doet Joost Luiten hoe dan ook goede zaken voor de order of merit en de wereldranglijst waar hij inmiddels is opgerukt naar de 66ste plaats. Na lang wachten bleek zijn score precies genoeg om in de top-10 te eindigen; gedeeld tiende samen met onder meer Tiger Woods.

Kort na zijn ronde was hij live te horen in de uitzending van Ziggo Sport:

'Vandaag was goed, al baal ik van de laatste hole. Ik ging echt voor de birdie maar eindig met een bogey. Al met al kan ik terugkijken op een prima week. Ik denk dat die laatste bogey me alleen wel de top-10 kost. Het verschi met gisteren? Ik ben gisteren na de ronde naar de range en de oefengreen geweest en vandaag voelde het beter en rolde ik er genoeg ballen in. Het moet allemaal nog iets beter, maar ik sta met vertrouwen te spelen, dat is goed. Je moet op dit soort banen continue messcherp zijn en dat was er gisteren niet, dan wordt het lastig birdies maken. Als je op dit soort banen niet op je best bent dan wordt elk foutje direct afgestraft. Maar dat weet je op dit niveau.  Ik vlieg nu terug naar Amsterdam, dan direct door naar London en dan vanaf daar naar Oman waar ik dinsdagavond aan hoop te komen'.

De zege in Mexico ging, zoals verwacht, naar Dustin Johnson. De lange Amerikaan ging met ruime marge de laatste ronde in, en hoewel het verschil met Rory McIlroy na drie holes nog maar klein was, kwam zijn overwinning in het verdere verloop van de ronde geen moment meer in gevaar. Met een tweede opeenvolgende 66 liep hij zelfs nog wat uit op de Noord-Ierse nummer 2 die met een totaal van -16 maar liefst vijf slagen toe moest geven op de zesvoudig WGC winnaar.

Leaderboard