Golf Updates & Nieuws

Holmes geeft Thomas het nakijken

Aan het eind van de lange en winderige slotdag van het Genesis Open stond niet de naam van Justin Thomas bovenaan het leadeboard, maar die van zijn 'staatgenoot' J.B. Holmes.

Door regen had het toernooi zo veel vertraging opgelopen, dat er op zondag bijna twee volle ronden moesten worden afgewerkt.

Er leek lange tijd geen vuiltje aan de lucht voor Justin Thomas, die zijn voorsprong gestaag uitbouwde en het veld met nog achttien holes te gaan op maar liefst vier slagen had gezet.

In de middag daalde de temperatuur en begon het te waaien, waardoor de leider het lastig kreeg op de Riviera Country Club. Met drie bogeys in zijn eerste vijf holes, gaf Thomas de concurrentie weer hoop, en na de turn liet hij nog mee slagen liggen, zodat hij niet verder kwam dan een 75 (+4) en een totaal van -13.

'Ik had moeite met het putten in de wind', gaf de 9-voudig winnaar op de PGA Tour toe. 'Dat is duidelik een zwak punt in mijn spel en daar moet ik aan werken. Twee drieputts en een vierputt om de tweede negen kan niet.'

Een andere speler uit Kentucky profiteerde van de inzinking van Thomas. Met drie birdies en slechts twee bogeys hield J.B. Holmes zijn ronde knap bij elkaar en tekende met een 70 (-1) en een totaal van -14 voor zijn vijfde titel op de PGA Tour.

Gastheer Tiger Woods (72) haalde maar net de cut, maar knokte zich met af en toe weergaloos golf naar de bovenste regionen van het leaderboard. Met nog negen holes te gaan stond hij zelfs even in de top-5, maar door vier late bogeys moest hij uiteindelijk genoegen nemen met een 15de plaats.

Leaderboard