Golf Updates & Nieuws

Fox zegeviert in Super 6

Finale snel beslist

Twee keer eerder won Adrian Otaegui op het hoogste niveau, en twee keer gebeurde dat in een toernooi met een matchplayformat. Dus dat de Spanjaard na zijn zeges in het Paul Lawrie Matchplay en het Belgian Knockout als favoriet naar de finale ging, was helemaal zo gek niet.

In de finale van het ISPS Handa World Super 6 moest de Spanjaard echter zijn meerdere erkennen in Ryan Fox, die op weg naar de finale achtereenvolgens afrekende met Jazz Janewattananond, Kristofer Reitan en Paul Dunne, en in de eindstrijd  korte metten maakte met zijn Spaanse opponent. Al werd hij daarbij flink geholpen door Otaegui die met twee bogeys op de eerste twee holes direct op een achterstand stond die in de wedstrijden over zes holes niet meer goed te maken was. 

Na vier holes zat de finale er op en was de eerste zege voor Fox op het hoogste niveau een feit. De derde plaats was voor Paul Dunne die op de eerste extra hole bijna een ace sloeg om het brons zeker te stellen in zijn strijd tegen Scott Vincent.

Voor de enige man uit de lage landen die zich plaatste voor het matchplaydeel van de wedstrijd, Thomas Pieters, zat de strijd er al na zes holes man-tegen-man op. De Belg maakte bogey op de zesde hole en bood tegenstander Min Woo Lee daarmee doorgang naar de volgende ronde. 

Einduitslag

LPGA

Elders in Australie legde Nelly Korda beslag op een ander toernooi met de naam ISPS in de titel. De Amerikaanse won het ISPS Handa Women's Australian Open, zonder Anne van Dam in het veld, met een totaalscore van zeventien onder par en bleef daarmee JinYoung Ko twee slagen voor. Voor het jongere zusje van Jessica Korda betekende het haar tweede zege op het hoogste niveau nadat ze vorig jaar de beste was in het Swinging Skirts in Taiwan.

Einduitslag