Golf Updates & Nieuws

FootJoy Fury: maximaal comfort

FootJoy staat al jaren bekend om zijn 'golfpantoffels', maar het kon nóg comfortabeler. De Fury is 'van-binnen-naar-buiten' ontworpen en is door de TruFit technologie nog zachter en stabieler.

Hoe comfortabel kun je een prestatieschoen maken? Dat was de vraag die FootJoy met de Fury wilde beantwoorden. Daarom begonnen de ontwerpers met de binnenkant, terwijl normaal gesproken de zool het startpunt is.

De middenvoet wordt omsloten door een soort 'sok' (FootJoy noemt dit de Inner Fit Sleeve), die niet alleen zorgt voor een zacht gevoel maar ook voorkomt dat de tong opzij kan schuiven.

Het voetbed bestaat uit schuim met twee dichtheden: de eerste laag vormt zich naar je voet en verbetert hiermee de pasvorm, terwijl de tweede zijn vorm behoudt en dempend werkt.

Het bovenwerk bestaat voor tweederde uit leer van het Engelse Pittards en voor eenderde uit stof. Het krijgt zijn structuur door de op bruggen geïnspireerde FlexGrid MLC Cage: een serie kunststof 'kabels' tussen de veters en de zool, die je wreef omsluiten en extra stabiliteit en zijwaartse steun bieden.

'Surround Fit' noemt FootJoy de combinatie van deze technologieën.

Comfort mag dan het uitgangspunt van de Fury zijn geweest, er mocht natuurlijk niet worden ingeleverd op prestaties. Dat is gelukt, want qua stabiliteit zit hij tussen de Pro SL en Tour S in. Meerdere tourpro's gingen er dan ook direct mee de baan in.

De zachte middenzool heeft meer volume dan bij de populaire Pro SL. Ook is hij flexibeler in de voorvoet, terwijl hij aan de zijkanten juist steviger is om de stabiliteit te bevorderen.

Hieronder zit de TPU buitenzool. Ook deze bestaat uit een zachte en een harde laag om op alle ondergronden maximale grip te bieden. Hij biedt een solide, stijf platform dat je tijdens de hele swing stabiel houdt.

Op verzoek van de tourspelers zitten er vier spikes in de hiel en ze zijn breed uitgewaaierd om zoveel mogelijk grip te bieden. De Dynamic Low Profile Pulsar spikes zijn flexibel, wat lopen comfortabeler maakt en de green ontziet als je hurkt om een putt te lezen.

Een membraam maakt de Fury gegarandeerd een jaar waterdicht. Hij is verkrijgbaar in blauw, zwart en wit, in medium of breed model.

Prijs: € 199,-

www.footjoy.co.uk