Golf Updates & Nieuws

Eindelijk weer raak voor Rory

Noord-Ier wint The Players

Het had zomaar gekund dat Rory McIlroy opnieuw met lege handen had gestaan na in kansrijke positie naar de slotdag te zijn gegaan. Zo'n tien keer gebeurde dat het afgelopen jaar - net misgrijpen - en ook in The Players had het zomaar weer de andere kant op kunnen vallen.

Niet alleen omdat de Noord-Ier met een vroege dubbele bogey op de par-4 zesde de deur wagenwijd openzette, de viervoudig Majorwinnaar was zeker niet de enige speler die op de slotdag van het sterk bezette toernooi aanspraak mocht maken op de overwinning.

Met nog een halve ronde te spelen stonden twee handenvol spelers op maximaal twee slagen van elkaar, vier man stonden zelfs samen aan kop. En het waren niet de minste spelers ook die aandrongen of rond bleven hangen. Justin Rose en Jason Day: -12. Dustin Johnson, Brandt Snedeker en Tommy Fleetwood: -13. Jhonattan Vegas en Eddie Pepperell: -14. En - last but not least- routinier Jim Furyk die met een slotronde in 67 slagen eindigde op -15 en daarmee het dichtst bij kwam.

Het mocht allemaal niet baten. McIlroy speelde vooral de back-nine sterk (4 birdies) en had aan een slotronde in zeventig slagen precies genoeg om met -16 de achtervolgers voor te blijven. 

De zege was alweer de vijftiende op de PGA Tour, waarmee hij in een illuster rijtje komt. Alleen Jack Nicklaus, Johnny Miller, Tom Watson en Tiger Woods wonnen zo vaak voor hun dertigste verjaardag. 

'Ik wilde zó graag winnen', zei McIlroy terwijl hij zijn shirt in de kleuren van St.Patricks Day liet zien. 'Alle ervaringen van de afgelopen weken, dat het me niet lukte om de zege over de lijn te brengen, het heeft me allemaal geholpen vandaag. Misschien had ik hier zelfs niet gezeten met de beker als ik die ervaringen niet had gehad dus ik ben dankbaar dat ik ze mee heb mogen maken', plaatste McIlroy de net-niet-zeges in perspectief.

'Uiteindelijk is het gewoon een volgende stap, maar het is wel weer een stap in de goede richting. Het is een groot toernooi om bij te mogen schrijven. Natuurlijk ben ik hier trots op. Ik geloof nergens in maar de golfgoden zullen je - als je gewoon een goede swing maakt - uiteindelijk altijd belonen.'

Einduitslag