Golf Updates & Nieuws

Cleveland Huntington Beach SOFT putters

De zes modellen in de Huntington Beach Soft lijn hebben allemaal een ander groevenpatroon om de rol van de bal te optimaliseren.

De nieuwe putters van Cleveland Golf hebben een clubhoofd van zacht 304 staal, wat zorgt voor een zacht gevoel bij impact. Maar de naam SOFT is ook een afkorting van Speed Optimized Face Technology, wat staat voor een diep, machinaal gefreesd clubblad dat zorgt voor consistente snelheden en betere afstandscontrole.

De groeven in het midden van het clubblad hebben een ander patroon dan aan de zijkanten, waardoor de bal (bijna) dezelfde afstand rolt als je de sweetspot mist. Een intussen veelgebruikte technologie, maar Cleveland Golf gaat nog verder.

Om dit effect te optimaliseren hebben de zes modellen allemaal een ander groevenpatroon. Blades, mid-mallets en oversized mallets hebben immers een andere gewichtsverdeling en de designers hebben hier rekening mee gehouden in het 'verloop' van de groevenpatroon.

De nieuwe designs maakten het tevens mogelijk om het zwaartepunt te verlagen, wat resulteert in een solide gevoel en meer stabiliteit.

De Huntington Beach SOFT putters zijn beschikbaar in zes bekende designs die passen bij verschillende soorten puttingstrokes. Er zijn twee linkshandige modellen en de 11 is er ook in een vrouwenversie.

Prijs: € 120,-

www.clevelandgolf.com