Golf Updates & Nieuws

Casey weer de beste in Valspar Championship

Engelsman wint zowel in 2018 als in 2019

De laatste ronde mocht misschien niet de beste van de week zijn, het was voldoende voor Paul Casey om Louis Oosthuizen en Jason Kakrok nog net voor te blijven. Een slotronde in 72 slagen (+1) zorgde ervoor dat de marge op de 72ste hole één slag bleef.

Voor Casey was de overwinning in het Valspar Championship de bekroning van een goed begin van het seizoen. De Engelsman werd derde in het World Golf Championship in Mexico en tweede in de Arnold Palmer Invitational voordat hij op de Copperhead Course van het Innisbrook Resort voor de derde keer in zijn loopbaan toesloeg op de PGA Tour.

Opvallend genoeg won hij vorig jaar dezelfde titel, al kwam de zege op onvergelijkbare wijze tot stand. In 2018 besloot hij met een 65 en moest hij ruim een uur wachten voordat hij wist dat hij gewonnen had, nu speelde hij in de laatste groep en wist hij precies waar hij aan toe was. Ook nadat hij op de zeventiende een bogey maakte en hij wist dat hij zich op de slothole geen fouten kon veroorloven. 

Die maakte hij ook niet en met twee putts voor par, en een totaal van -8, was de zege een feit.

'Heel anders dan vorig jaar om zo te winnen, maar zeker niet minder cool. De zege van vorig jaar gaf me veel extra vertrouwen. Ik mag dan niet veel hebben gewonnen op de PGA Tour, wereldwijd heb ik inmiddels zeventien keer gewonnen...dat is niet slecht.'

Einduitslag