Golf Updates & Nieuws

Callaway Apex 19 ijzers: zacht en lang

De nieuwe Apex en Apex Pro ijzers combineren een zacht, forged gevoel met veel afstand, terwijl de bijpassende Apex hybride voor het eerst is uitgerust met Jailbreak technologie.

De Apex 19 valt in de populaire categorie players distance irons, ofwel: een compact ijzer waarmee de betere golfer niet alleen klassieke looks, een zacht gevoel en veel controle krijgt, maar ook wat extra lengte.

Callaway heeft het voor elkaar gekregen om al deze eigenschappen in één ijzer te combineren door gebruik te maken van verschillende materialen.

Zo is het frame van het clubhoofd gesmeed van zacht 1025 koolstofstaal en worden vibraties nog verder gedempt door de toevoeging van polyurethaan met luchtzakjes. Het gevolg is een zeer zacht gevoel en veel feedback.

Vervolgens wordt er een dun clubblad rond dit frame gevouwen. Deze zogenoemde Face Cup heeft ronde randen, waardoor hij sterker is en je kunt werken met verschillende diktes om de balsnelheid en spin overal op het clubblad zo consistent mogelijk te houden. Dit komt de accuratesse en afstandscontrole ten goede.

De Apex Pro 19 is even groot, maar heeft minder offset, een dunnere toplijn en zwakkere lofts. Dit forged ijzer zal dan ook vooral op de tour te zien zijn.

Door de set heen is op strategische plaatsen het zware metaal wolfraam gebruikt om het zwaartepunt bij elke club zo precies mogelijk te plaatsen en de optimale balvlucht te krijgen.

Omdat ook tourspelers niet vies zijn van lengte zijn de lange ijzers (3-7) voor het eerst uitgerust met een Face Cup, wat zorgt voor meer balsnelheid – ook als ze de sweetspot net missen.

Callaway biedt de Apex 19  en Apex Pro 19 ook als comboset aan. Let in dit geval wel goed op de verschillende lofts om 'afstandsgaten' tussen je ijzers te voorkomen.

Voor tweehonderd euro extra per set (7 ijzers) kun je matchromen finish van beide modellen vervangen door een donkere 'smoke' finish.

De Apex 19 familie wordt gecompleteerd door de Apex hybrides, die net als de ijzers zijn ontworpen voor betere golfers en tourspelers.

Ze hebben een compact clubhoofd en donkere finish. Door de neutrale set-up kunnen goede golfers de bal ermee manoeuvreren en de balvlucht is relatief laag voor een hybride, wat extra controle geeft.

Voor het eerst is een Apex hybride voorzien van Jaibreak technologie: twee zandlopervormige staven achter het clubblad verbinden de kroon met de zool om het clubhoofd stijver te maken zodat er over het hele clubblad meer balsnelheid wordt gegenereerd.

Alle Apex clubs liggen vanaf eind januari in de winkel.

Prijzen: € 1399,- (Apex en Apex Pro staal), € 1499,- (Apex en Apex Pro Graphite), € 299,- (Apex Hybrid)

www.callawaygolf.com