Golf Updates & Nieuws

Aftellen naar The Masters (IV): keuze van de bookies

Er doen 87 spelers mee op Augusta, maar er zijn slechts een paar echte favorieten, vinden de Britse bookmakers.

Bij de grote wedkantoren aan de overkant van de Noordzee moeten mensen zitten die veel verstand van golf hebben. Natuurlijk, er wordt wel eens flink wat uitgekeerd als een outsider – zoals afgelopen weekeinde in Texas – wint, maar meestal zijn het de klanten die na afloop een stukje armer zijn. Ook qua illusies.

Deze week is Masters-week en dus zal er flink wat meer worden omgezet. Maar wie zijn volgens de bookmakers de belangrijkste kanshebbers om zondag in de Groene Blazer te worden geholpen?

Op maandagochtend hadden zij het meeste geloof in Rory McIlroy, ondanks het feit dat de Noord-Ier in de loop der jaren nogal wat schade heeft opgelopen tussen de azalea’s - zie de foto boven.

McIlroy wordt gevolgd door Dustin Johnson, Justin Rose – en jawel – Tiger Woods.

De top-10 van kanshebbers wordt volgemaakt door Jon Rahm, Justin Thomas, Jordan Spieth, Rickie Fowler, Francesco Molinari en Paul Casey.

Met 5o tegen 1 vinden we titelverdediger Patrick Reed terug in de top van de middenmoot.

Niet zo vreemd, want Reed tobt de laatste tijd nogal met zijn spel en sinds de eerste editie in 1934 hebben niet meer dan drie spelers met succes hun titel verdedigt: Jack Nicklaus, Nick Faldo en Tiger Woods.

De meest actuele koersen van de belangrijkste bookmakers